كدينگ در سيستمهاي حسابداري كليد حل مشكلات و رمز موفقيت در ارائه گزارشات مورد نياز مديريت و ديگران مي باشد. در سيستمهاي حسابداري چهار كد بصورت پله اي براي شناسايي حسابها طراحي شده است كه اين پله اي بودن كدها امكان گسترده نمودن گزارشات و دريافت سريع و دقيق اطلاعات را باحجم عمليات بسيار كم مي دهد. اين كدها عبارتند از : كل‘ معين‘ تفصيلي و مركز . شما با يك معين مي توانيد بصورت تفكيك و مجموع ‘ اطلاعات حسابهاي مراكز و اشخاص مختلف را دريافت نمائيد
در ادامه مباحث مربوط به تهيه صورتهای مالی اين بار به بررسی مفاهيم اوليه حسابداری و تأثير آن بر صورتهای مالی خواهيم پرداخت .
مفاهيم اوليه حسابداری يا همان مفروضات ، اصول و ميثاقهای حسابداری نقش مهم و اساسی در تهيه صورتهای مالی ايفا می کنند . ابتدا اين مفاهيم را نام برده سپس تأثيرات آنها را بررسی می کنيم . مفروضات :
مفروضات اموری بديهی است که نيازی به اثبات ندارد . فروضات حسابداری
عبارتند از : ۱ - فرض تداوم فعاليت
۲ - فرض تفکيک شخصيت
۳ - فرض دوره مالی ۴ - فرض تعهدی
۵ - فرض اندازه گيری بر حسب واحد پول اصول :
جنبه علمی و کاربردی در حسابداری دارند .
اين اصول عبارتند از : ۱ - اصل بهای تمام شده
۲ - اصل تحقق درآمد
۳ - اصل تطابق ۴ - اصل افشاء کامل ميثاقها :
در بسياری از موارد بکارگيری اصول و مفروضات حسابداری با محدوديتهايی همراه است
امروز که <جامعه حسابداران رسمی ایران> باید به مثابه کل
واحدی تجلیگاه بهترین اندیشههای ناب حسابداری باشد، اختلاف نظر، تشتت آرا و تعدد جریانهای فکری در این جامعه بیش از هر زمان رخ نموده است.
تفاوت دیدگاه، تقابل آرا و کثرت نظرات گرچه ممکن است زمینه را برای وفاق و همکاری گروهی فراهم کند اما اگر ریشه در عملگرایی و تفکر انتزاعی داشته باشد آنگاه واقعبینی و درستاندیشی راه گم میکند و کمبودها، ضعفها، فرصتها و تواناییها بهدرستی شناخته نمیشوند و برخورد سطحی، سادهاندیشی، خودباوری، سرمستی کاذب و یا ناامیدی افراطی حاکم میشود.
نمیتوان نسبت به مسائلی که در اثر این بحران بروز کرده بیاعتنا بود. هیچچیز مضرتر و ضداصولیتر از کوششی نیست که از طریق عبارت پردازی برای رها ساختن گریبان خود از این مسائل میشود. برای دفاع از اصول و مبانی اساسنامه جامعه حسابداران رسمی و قواعد اساسی آن، هیچ چیز مهمتر از وحدت نظر و عمل بین کلیه حسابدارانی که به عمق بحران و لزوم یافتن راهکار برای آن آگاهند نیست.
واقعیت نشان میدهد که بحران فعلی که از جنبهای بیانکننده تفاوت شدید آراء و نظریات حرفهای-اجتماعی جامعه حسابداری از یکسو و وجود گرایشهای خود محور از سوی دیگر است، تمرکز خود را از لحاظ برنامهای بر حول مسئله کلیدی <اساسنامه> و ساخت تشکیلاتی جامعه قرار داده است. درک از محیط اجتماعی که در آن بهسر میبریم و حرکت و روند آینده حلقه کلیدی است که در پرتو شناخت علمی از آن میتوان به بحران فعلی پاسخی درخورداد.