فرار سرمايه ها، بحراني ملي است ـ بايد چاره انديشي کرد
سرمايه سالم و مولد در يک کشور اساس و مبناي حرکت چرخ توليد در بخشهاي مختلف از جمله در کشاورزي و صنعت و خدمات است و ايجاد اشتغال و کاهش بيکاري و فقر که تبعات خاص خود را دارند از اثرات حرکت چرخ توليد به شمار مي رود.
بدون شک فرار سرمايه و بي اعتنايي به سرمايه گذاري مولد موجب کندي يا توقف چرخ توليدي وبه تبع آن عدم ايجاد شغل و افزايش ميزان بيکاري و رشد فقر و ناهنجاريهاي اقتصادي و اجتماعي وفرهنگي مي شود.
کارشناسان علم اقتصاد اعتقاد دارند، براي به حرکت درآمدن چرخ توليد در بخش صنعت و تجارت و کشاورزي و ... بايد سرمايه کافي در دست بخش خصوصي باشد زيرا دولت هرگز يک تاجر يا يک کشاورز و يا يک صنعت گر خوب نبوده و در دنياي پيشرفته امروز اين امر به اثبات رسيده است.
فرار مغزها از ايران سابقهاي بيش از 40 سال دارد و به دوران پيش از انقلاب بازميگردد. اما اکنون ميزان فرار مغزها از ايران به جايي رسيده است که ايران را جزو سه کشور داراي بالاترين ميزان فرار مغزها در جهان درآورده است. از هر 125 دانش آموز المپيادي ايران، 90 نفر در دانشگاههاي آمريکا تحصيل ميکنند. از هر 96 دانشجوي اعزامي به خارج، تنها 30 نفر به ايران باز ميگردند.
حدود 2 ميليون و 500 هزار ايراني در خارج از کشور زندگي ميکنند که 60 درصد آنها مقيم آمريکا هستند. همچنين 2000 نفر از استادان دانشگاه در آمريکا ايراني هستند و 5 هزار ايراني در آمريکا مدرک دکترا دارند. بر اساس آمارها با سوادترين اقليتها در جامعه آمريکا ايرانيانند.